Mai multe

Mai multe

Clubul promotiilor lunare

Verificati produsele organice

Ethiopia

c  o  m  p  a  n  y

PASSION


In Marea Britanie, o piata mica de nisa pentru cunoscatorii de ceai este in crestere si o mai mare varietate de ceai este acum pe oferta. Consiliul de Ceai din Regatul Unit organizeaza competitii anuale pentri a gasi Locurile de top de ceai si ceaiul de top de dupa amaziaza din Londra au ajutat, de asemenea, la ridicarea standardelor. Aceste camere sunt mai ocupate ca nicioadata si clientii acestora afiseaza un interest mult mai mare pentru ele, si, de asemenea, devenind tot mau descernamantate a ceaiurilor de specialitate dintr-o singura sursa. Ca si in Statele Unite, o crestere a entuziasmului in randul publicului consumator inseamna o cerere tot mai mare pentru o varietate mai mare de ceaiuri de calitate superiaora, precum si pentru standardele de deservire mai bune. Si, dupa cum cei mai tineri incep sa priveasca ceaiul ca o bautura eleganta si sanatoasa, ceaiul incepe sa-si asume tot mai multe fenomene neobisnuite de servire ce ofera ceaiuri rare din China, in localurile minimaliste care ofera o infuzare de calitate a ceaiului atat pentru servirea la fata locului cat si in afara, precum si in restaurantele care ofera o gama mai larga de ceaiuri de calitate ca o alternativa cafelei dupa cina.


In multe parti ale lumii, oamenii descopera beneficiile ceaiurilor si cauta informatia despre furnizori ca nicioadata inainte. In Franta, exista acum mai multe saloane de ceai de calitate superioara si elegante, ca oriunde in Europa, si dupa cum Glasgow a fost descris in 1980 ca un veritabil "Tokyo al camerelor de ceai", asa este Parisul centrul modern al ceaiului din Europa. In Italia, jurnalistii de sanatate, hotelierii, restauratorii, organizatorii de evenimente nunte si alte ceremonii, precum si proprietarii camerelor de ceai si magazinelor specializate, se intalnesc regular pentru a gusta din ceaiurile noi, si pentru a afla mai multe despre productia, fabricarea, infuzarea si servirea ceaiului. In Germania, Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia si Norvegia, precum si alte tari din Europa de Este, interesul este in crestere, de asemenea comerciantii care in trecut au avut vanzari modeste gasesc acum ca acestea sunt in crestere. La Moscova, hotelurile de cinci stele incep sa serveasca ceai de dupa amiaza in stil Britanic; in Georgia, cultivatorii de ceai analizeaza posibilitatea deschiderei unei camere de ceai in Tbilisi unde sa poata comercializa ceaiurile manuale cat si alte ceaiuri de calitate din intreaga lume; in timp ce in Ungaria ceaiurile de specialitate noi au inceput sa apara in mall-uri si zonele de cumparaturi de calitate. In India, acestea sunt in concurenta cu lanturile de cafea deschise recent si in Sri Lanka, unele hoteluri de cinci stele incep sa ofere acum clientilor posibilitatea de a bea ceaiurile de specialitate din lume intr-un bar elegant sau sala de ceai. Si, odata cu extinderea Uniunii Europene si o mai mare stabilitate si crestere financiara in Europa de Est, vanzarile in tari precum Polonia, Letonia si Lituania, de asemenea sunt in crestere. 


Peste tot in lume exista o mare excitare pe care lumea de ceai o poate oferi astfel de soiuri, si posibilitatea de alegere: bogatele si tarile ceaiuri negre din Africa si Sri Lanka;  caldele si netedele ceaiuri din Assam; zemoasele ceaiuri din Darjeeling din prima si a doua recolta; ierboasele ceaiuri verzi din Japonia; dulcile si catifelatele ceaiuri Chineze; ceaiurile manuale din China si Taiwan; ceaiurile albe cu aspectul lor argintiu si parfumul delicat; ceaiurile Puerh cu calitatea lor usor pamanteasca si acceptarea beneficiilor lor pentru sanatate; si ceaiurile cu arome de toate tipurile. Astazi, chiar si persoanele care nu au sustinut odata intr-adevar sa le placa ceaiul sunt constatari ce confirma arome potrivite pentru placul acestora.


Deci, ce alimenteaza aceasta renastere? Trei forte par a fi la locul de munca. In primul rand, exista o surpriza reala, la numarul de optiuni disponibile si o realizare ca exista un ceai care se potriveste tuturor gusturilor. In al doilea rand, exista o recunoastere larg raspandita ca ceaiul este mult mai sanatos decat optiunea de cafea (in unele cazuri doar), continand mai putina cafeina si ce ofera mai multe ingridiente utile, cum ar fi polifernoli, care actioneaza ca antioxidant pentru a ajuta la protejarea corpurilor noastre de la anumite tipuri de cancer si altor boli legate de imbatranire si procesul de degenerativ. De asemenea, este larg acceptat astazi ca ceaiul ofera o alternativa excellenta la nociv de alcool, o pereche buna a alimentelor orientale, digestia SIDA, adauga esential la aportul zilnic de lichide si, mai important ne re-inprospateaza si re-invie. In al treilea rand, ceaiul aduce cu sine o istorie uimitoare, cultura si spiritualitate care imbogateste vietile tuturor celor care lucreaza cu acesta, bea sau il serveste prietenilor. Fiecare natiune ce bea ceai - are propria cultura de ceai si rituale, toate acestea ne leaga cu timpurile vechi la originile Zen a consumarii ceaiului in randul preotilor budisti din China si Japonia. Prin infuzare si consumare, si Zen, putem invata sa ne concentram pe aspectele vietii, ca re au o semnificatie reala si importanta obiectelor frumoase, ceremoniele atent efectuate ce ne calmeaza si ne centreaza, de comunicarea armonioasa cu ceilalti, schimbul de neuitat de momente pasnice precum si crearea linistei, departe de presiunile exigente ale vietii de zi cu zi.


Numirea bauturii (ceaiului)


In limba engleza, este ceai (tea), dar o data, a fost ceai (tee or tay). In India este cha sau chai. Cum aceste cuvinte sau deszoltat?


Forma de nume care a intrat in fiecare limba a depins de traseul prin care ceaiul a fost prima data comercializat in tara respectiva. Cand ceaiul a calatorit pentru prima data in afara Chinei catre tarile Arabe si Rusia, cuvantul Mandarin, cha, s-a raspandit impreuna cu bunurile in cauza. In Persia, Japonia si India, cuvantul s-a stabilit ca cha, in Araba, shai, in Tibetana, ja, in Turca, chay si in Rusa, chai.


Atunci cand Portughezii pentru prima data au inceput procurarea ceaiului din China, tranzactia lua loc prin portul Macao, acolo unde cuvantul din Mandarina pentru ceai a devenit , ch'a, in Cantoneza vorbita pe plan local. Dar, navele Olandeze navigau in si din portul Amoy in provincea Fujian a Chinei si asa foloseau cuvantul Amoy local pronuntat "tay", si l-au schimbat la "thee". Deoarece Olandejii au fost principalii responsabili pentru comertul ceaiului cu alte tari Europene si din afara, bautura orientala a devenit cunoscuta sub numele de ceai tea sau tee, in Engleza; the in Franceza; thee in Germana; te in Italiana, Spaniola, Daneza, Norvegiana, Maghiara si Malay; tee in Finlandeza; tey in Tamila (sudul Indiei si Ceylon [Sri Lanka]); thay in Singaleza, si thea pentru oamenii de stiinta.In China si Taiwan, companiile de ceai au recunoscut cresterea pietii in intreaga lume pentru ceai si au deschis treptat industria nationala unui numar tot mai mare de vizitatori si clienti. Si, asa cum Europenii consuma mai mult ceai verde, consumatorii din tarile Asiatice au dezvoltat recent o pasiune pentru ceaiurile negre cu arome, astfel incat noile magazine specializate ofera o gama mai larga de soiuri de ceai cu arome, cum ar fi "sticky toffee pudding" (budinga lipicioasa de caramele), whisky, mango si alte ceaiuri cu arome de fructe.


‚ÄčIn Japonia, ritualile excitante a traditionalei Ceremoniei de Ceai Verde sunt inca predate in clasele de seara in intreaga tara. Pentru multi Japonezi, ceremonia este o parte importanta a etichetei sociale si ramane un spectru acceptat si foarte respectat din cultura Japoneza. Ceremonia de se efectueaza in mod regulat la evenimentele speciale si pentru vizitatori straini. Ceaiul de zi pentru cei mai multi Japonezi este verdele Sencha sau Bancha, sau prajitul Houjicha. In ultimii zece-cincisprezece ani, cu toate acestea, o pasiune fata de ceaiul negru consumat cu lapte in stilul Britanic a general disponibilitatea acestora in supermarketuri si magazinele universale, precum si deschiderea multor camere-de-ceai Engleze unde mici sanwhich-uri sunt pregatite cu atentie, cu crestele taiate, si biscuiti serviti cu crema de casa. Ceaiul a fost tema centrala pentru mai multe evenimente importante in Japonia si targuri din ultimii zece ani si multe doamne Japoneze sunt dornice sa invete mai mult despre istoria si ceremonia servirii ceaiului in Regatul Unit.In Statele Unite o crestere a interesului, iar in unele domenii o adevarata pasiune pentru ceai este alimentata prin dechiderea camerelor excelente de ceai, disponibilitatea mai larga de ceaiuri de buna calitate, o intelegere a beneficiilor de sanatate a ceaiurilor, si o bucurie autentica de nenumarate arome diferite si tarii oferite de aceste ceaiuri. Aceasta pasiune noua pentru ceai atat de fascinanta si recompensatoare este modul in care cei implicati creeaza ceva nou adaugand propria particularitate acestei povesti. Camerele-de-ceai numai sunt in Statele Unite o replica nostalgica Victoriana a celei ce a existat o data in Regatul Unit. In schimb, camerele-de-ceai si magazinele speciale sunt inspirate si influentate de fuziunea stilurilor de ceai Europene, Asiatice, Orientale si Americane. Selectiele de ceaiuri, produselor de ceai utilizate si comercializate, precum si bucatele alimentare oferite pe meniu reflecta constientizarea mai multor posibilitati diferite. Unele dintre aceste camere-de-ceai atrag clienti mult mai tineri care se intilnesc pentru a face un schimb de idei, fac temele, beau ceai si se relaxeaza, precum si numeroasele magazine si locuri de ceai, de asemenea, organizeaza degustari regulare si discutii care ajuta clientii sa inteleaga ce este ceaiul, unde acesta este crescut, cum acesta este produs, dece ceaiurile variaza atat de mult intre ele, metodele diferite de infuzare, beneficiile lor de sanatatesi multe alte lucruri.


Ceaiul a devenit, de asemenea, focarul pentru educatie, specialistii in medicina si psihice care lucreaza cu "persoane de risc" cum ar fi studentii din scoli, victmele infractiunilor, pacientii psiholog deteriorati si copii bolnavi. Se pare ca ceaiul si ritualele acestuia ajuta la crearea unei atmosfere in care oamenii se simt in siguranta, calmi, educati si protejati si unde pot discuta despre experientele si sentimentele lor intr-un mod care nu este probabil posibil pentru ei in alta parte. Aceasta miscare puternica si entuziastica este sustinuta si incurajata de conferintele periodice, expozitiile de comert, cursuri de formare, excursii de grup in India, Sri Lanka, China si Taiwan, infiintate si conduse de o retea foarte bine organizata si concentrata de profesionisti dedicati ceaiului.  


Renaissance-ul ceaiului