Prima decizie importanta ce trebuie facuta cand alegeti un ceai este procurarea unui ceai in pachetele (teabags) sau de frunze-vrac. Multi oameni prefera ceaiul in pachetele, deoarece acestea sunt mult mai usor de manipulat, avand cantitatea de ceai deja masurata, nu prezinta problema modului de a dispune frunzele umede, permit eliminarea usoara a pungii de la infuzare o data ce taria corecta a fost realizata si sunt, in general, convenabili si rapid la pregatire. Insa, sunt si unele ceaiuri in pachetele ce sunt extem de dezamagitoare din cauza cantitatii mic si calitatii proaste a frunzelor din interiorul pungii. Cu toate acestea, exista si companii care ofera ceai in pachetele foarte bun cu un continut de frunze de calitate. Cea mai recenta tendita este punga din tifon gauze (adesea numite ca "de cristal") sau muselina. Fiind extrem de sofisticate si elegante, aceste pungi contin, de obicei frunze de ceai de grad mai inalt si permit suficient spatiu pentru a-l umple si elibera aroma si culoarea cu mai mult succes la contactul cu apa.
Multi adevarati connoisseurs (cunoscatori) ai rafinamentului intens displac idea a ceaiului in pachetele si prefera intodeauna ceaiul de frunze-vrac. Avantajele, pe care le vad, sunt o selectie mai larga a ceaiurile de frunze din intrega lume, persoana care infuza poate decide ce cantitate si calitatea frunzelor de ceai utilizate in acest scop, ceaiul de frunze aproape intodeauna ofera o aroma mai buna, mai subtila si plina decat ceaiurile in pachetele si, pentru cunoscatori, ritualul de masurare frunzelor in ceainic este o parte importanta a ceremoniei de infuzare a ceaiului.

Pastrarea Ceaiului

Dusmanii ceaiului sunt umiditatea, aerul si lumina si este extrem de important ca ceaiul este atent stocat din momentul in care acesta paraseste masinile de uscare in fabrica pana la sosirea sa la domiciliu in cutia de ceai sau cositor. Producatorii trebuie sa asigure ca ceaiul este imedia transferat de la masinile de uscare si amestecare la sigilarea acestora. Comerciantii trebuie sa asigure ca ceaiurile sunt pastrate in conditii inchise si la racoare, ca si depozitarea intr-un loc uscat. Im mod similar, retailerul are nevoie de un spatiu de stocare curat, uscat si racorospe rafturile magazinelor de specialitate. Ceaiurile ambalate gata trebuie sa fie bine inchise (si, de preferinta re-sigilate), astfel incat in momentul in care clientul a luat ceaiul acasa, sa fie usor de pastrat si obstructionat contactul direct cu aerul.La domiciuliu, este intodeauna cel mai bine de a transfera ceaiul in frunze si pachetele din impachetarea proprie inntr-un recipient de aer-strans. Acele ceaiuri care sunt deja in borcane cu capace bine montate par a fi cele mai bune, precum ca acestea vor pastra ceaiul departe de alte mirosuri si umiditate. Borcanele de sticla ermetice de pe rafturile deschise nu sunt ideale pentru stocarea ceaiului caci lumina poate deteriora frunzele si reduce calitatea acestora. In cazul in care, totusi, borcanele stocate intr-un dulap inchis, ceaiul se va tine mai bine. Ceaiul nu ar trebui pastrat in frigider, deoarece exista intodeauna o sansa ca apa sau vaporii de apa vor ajunge in impachetarea ceaiului. Singura exceptie de la aceasta regula poate fi doar, Matcha Japoneza, ceaiul verde sub forma de praf untilizat in Ceremonia Ceiului Japonez. Acest ceai nu se pastreaza bine si este comercializat in cantitati mici in containere sigilate vid care, in Japonia, sunt pastrate de obicei in frigider.


Fiti extem de atenti cu ceaiurile cu arome. Aroma ceaiului poate fi foarte puternica si pot usor altera ceaiurile din vecinatate (daca nu sunt corect sau deloc impachetate). In mod similar, aveti grija cand masurati ceaiul din impachetarea sa in ceainic. Asigurati-va ca lingurita sau causul folosit este absolut uscat. Daca exista chiar si o picatura de umiditate pe lingurita, umiditatea introdusa in interiorul pachetului va avea un efect daunator asupra calitatii si aromei.

Mai multe

PASSION

Infuzarea si Pastrarea

Mai multe

Clubul promotiilor lunare

Verificati produsele organice

Ethiopia

c  o  m  p  a  n  y