Mai multe

Mai multe

Clubul promotiilor lunare

Verificati produsele organice

Ethiopia

c  o  m  p  a  n  y

PASSION

Recomandari pentru amestecuri de cafele

Puteti imbogati orice standard comercial de cafea produs adaugand urmatoarele:

Pentru PONDERE si BOGATIE: Sumatra Madheling, Celebes Kalossi sau Java.

​Pentru DULCEATA: Venezuelan Maracaibo sau Haitian.

Pentru SI MAI MULTA DULCEATA sau MAI MULTA ACIDITATE: Mysore.

Pentru O NOTITA VINIFICA: Etiopiana si Kenyana sau Mocha pentru o avalansata de bogatie in plus.

Pentru un BUCHET si AROMA: Kona, Sumatran, Celebes, Guatemalan, Colombiana sau Jamaica Blue Mountain.

Pentru LUMINIZIOTATE, ACIDITATE si APERITIV: o cafea din America Centrala cum ar fi Costa Rica sau Guatemala.

VA RUGAM SA RETINETI: Gustul/Buchetul depinde de dvs.  Proportile depind de preferintele personale.


"Toata viata este o disputa intre gust si degustare."

                                                                                     Friedrich Nietzsche (1844-1900), filozof german 


Expertii degustatori sunt adevaratii aristocrati din indusria cafelei. Acesti maestri de cafea se specializeaza in luarea micilor si diversilor probe a boabelor de cafea care sunt considerate pentru productie si distributie. Testarea/degustarea profesionala a cafelei este denumita “cupping”. Acest process este similar cu degustarea de vinuri, in sensul in care acesti experti pot distinge adevarata origine printr-o proba de amestec al boabelor de cafea, pur si simplu mirosind si degustand. Exista, totusi, foarte putin persoane care poseda aceasta capacitate rara. De fapt, New York Coffee and Sugar Exchange are mai putin de patruzeci de degustatori care sunt responsabili pentru toata cafeaua importata pentru piata Statelor Unite ale Americii.

Notele obiective si stiintifice sunt pastrate, documentand impresiile degustatorilor a fiecarei probei de cafea in parte. Sase criterii de standard implica toate cele cinci simturi: Prezentarea, Vazul, Aroma, Ponderea, si Aciditatea.

Degustatorii de cafea profesionali (cunoscuti in comertul de cafea ca “cuppers”) sunt pasionati de abilitatile lor speciale. Ei sorbesc cafeaua violent si zgomotos de pe o lingurita de testare. Esantionul este aproape inhalat, proiectat in partea din spate a gurii si pulverizat pe cerul gurii, si este apoi rulat si aproape mestecat inainte de a fi scuipat profesional intr-o galeata.

Acest exercitiu de degustare cu siguranta nu face parte din majoritatea conduita de apreciere a cafelei. Majoritatea au tendinta de a mirosi si gusta cu modestie cafeaua si apoi inghitand cu recunoscatoarea confirmare pentru darurile discernamantate a aristocratiilor de cafea din gama industriei de sus.     


Amestecul de cafele

Amestecul de cafea este o arta. Fiecare amestec este semnatura oficiala a inspiratului prajitor de cafea. Prajitorii, magazinele specializate de cafea, serviciile de oficiu cat si companiile de servicii a produselor calde, de obicei, ofera secretele lor a "amestecurilor de casa". Nenumarate creatii de cafea sunt realizate la nivel mondial prin combinarea boabelor de cafea si fripturilor/prajirilor care se completeaaza reciproc cu calitatile lipsite.

Capacitatea de a echilibra elementele din amestec, astfel incat sa nu existe doua tipuri de cafea care sunt combinate sau poseda catacteristici similare, este principala abilitate pentru astfel de artizari. De exemplu, daca ambele cafele si ascutite si vinifice, cum ar fi cafeaua Etiopiana si Kenyana, atunci aceste doua nu s-ar casatori/imbina bine. Pe de alta parte a paharului, cel mai renumit amestec, Mocha Arabica si Java, ofera ingridiente cu calitati distinctive si extreme, dar impreuna acestea produc o echilibrata, bogata si aromata ceasca de cafea. Mocha are o aciditate usoara si mica pondere cupleaza bine cu plina si adanca aroma de Java.

Cupping-ul & Amestecul cafelei