Mai multe

Mai multe

Clubul promotiilor lunare

Verificati produsele organice

Ethiopia

c  o  m  p  a  n  y

PASSIONFine Bone China este considerata cel mai bun ce putetii obtine, cel putin la momentul de fata. Este un tip de portelan, care este compus din cenusa de oase, feldspat si caolin. Fiind dezvoltat spre sfarsitul anilor 1700 de un olar englez, Josiah Spode, Fine Bone China este cunoscuta pentru duritatea, albiciunea si transluciditatea sa. De asemenea, este mult mai subtire la structura decat alte tipuri de portelan. Portelanul fiind unul dintre cele trei tipuri de ceramica – celelalte doua fiind faianta si gresia.

English Fine Bone China este produsa in mare masura ca si un portelan traditional, cu exceptia unei griji mai mari deoarece aceasta are valori mai mici de plasticitate. Plasticitatea la randul sau insemnand maleabilitatea de argila si vitrificare – procesul de topire prin care Fine Bone China trece ca urmare a procesului de ardere. Bone China este formata din aproximativ 25 % caolin, 25 % piatra din Cornwall (judet din Anglia, Regatul Unit) [sau piatra si caolin din China in proportie de 25 la suta de fiecare], si 50% cenusa de oase. Cenusa de oase folosita la manufacturarea de Bone China este din oase de bovine care au un continut de fier mai mic. De la aceste oase speciale de bovine, faina de oase este produsa si apoi calcinata de la 800 pana la 1000 grade Celsius. 

Produsul final, cenusa, este apoi “pusa jos” si uscata. Pentru a contracara valorile scazute de plasticitate (abilitatea de a fi modelata), caolinul este adaugat amestecului de English Fine Bone China. Caolinul este un mineral moale de lut, care este de obicei un ingridient esential in productia de portelan. Acest amestec este apoi “ars” la aproximatic acceasi temperatura ca si pasta-tare de China (1350C-1400C). Productia de Fine Bone China este considerata a fi de munca-intensiva umana si nu numai faptul ca, componentele acesteea sunt de asemenea scumpe. Acesti factori, inclusiv si cei ce privesc de calitate si producator, sunt principalele motive de ce statutul de Fine Bone China este de lux si respectiv stabilirea unor preturi mai mari.

Ce este English Fine Bone China?